Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ




ΑΡΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ARCADIA PORTAL 

http://www.arcadiaportal.gr/news/apolaustiko-kouarteto-saksofonon-stin-ekdilosi-tou-filotexnikou-photosvideos 



Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «ΑΚΡΟΑΜΑ»  με θέμα: «sax de voyage - στο βυθό της μουσικής συνταξιδεύουμε».
Δευτέρα 1η Ιουλίου
στο  Αποστολοπούλειο  Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης
και .ώρα 8.30 μ.μ.

Οι σαξοφωνίστες Στάθης Μαυρομμάτης, Λευτέρης Πουλιού, Γεωργία Λιονάκη και Μάρκος Καραβάς, κάνουν μουσικά περάσματα από την κλασική μουσική στην τζαζ και τον κινηματογράφο, από τα blues στην ethnic, από το μπαρόκ στον 20οαιώνα.
           Το σαξόφωνο αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο των κρουστών, του μπάσου, του τραγουδιστή. Μπορεί να μεταμφιεστεί, να αποκτήσει δεκάδες πρόσωπα, να ξαφνιάσει. Όλοι αυτοί οι ρόλοι, όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζει αυτό το όργανο, συνθέτουν και αποτελούν το ένα και μοναδικό πρόσωπο του σαξοφώνου. Ένα πρόσωπο όμως, που με ένα μαγικό τρόπο, είναι πάντα αναγνωρίσιμο, αλλά ποτέ δεν είναι το ίδιο!

"Το σαξόφωνο ντρέπεται και βρυχάται και ονειρεύεται. Μπορεί να αποδώσει ένα crescendο και μπορεί να μετατρέψει τη φωνή του σε αδύναμο ψίθυρο, μπορεί να γίνει η ηχώ της ηχούς. Σε μερικά χρόνια, όταν η χρήση του σαξοφώνου θα γίνει ρουτίνα, οι συνθέτες θα μπορούν να παράξουν, χάρη σ'αυτό το αξιοθαύμαστο όργανο, εφέ τα οποία τώρα δεν μπορούν ούτε να τα διανοηθούν."
                                                                                                       Hector Berlioz, 1851
Το Δ.Σ.