Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗhttp://www.drt915.gr/index.php/arcadia/item/10969-to-vivlio-spoudaio-einai-n-agapas-parousiastike-stin-tripoli-vdΑπό τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το βιβλίο του Δημήτρη Σκεύη, με τίτλο «Σπουδαίο είναι ν’ Αγαπάς».
   Η ρεαλιστική μα και τρυφερή ιστορία αυτού του βιβλίου, είναι μία ειλικρινής ματιά επικεντρωμένη, στο τι αποτελεί σπουδαίο κι αυθεντικό στην ζωή. Πιο πολύ όμως αναδεικνύει την σπουδαιότητα κι ευτυχία που υπάρχει στο ν’ αγαπά κανείς αληθινά.

  Περίληψη:
Κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος είναι ο Άρης, όπου ξεκινά από το χωριό του για την πρωτεύουσα, φορτωμένος με όνειρα που ήθελε να πραγματοποιήσει για να πετάξει ψηλά και να γίνει σπουδαίος. Δεν γνώριζε όμως ότι έπρεπε να οριοθετήσει τις συντεταγμένες αυτού του πετάγματος – όπως κάνει και ο αετός για να μην κάψει τις φτερούγες του – κι έτσι κινδύνεψε να καεί. Μέσα από τις περιπέτειές του, έμαθε ότι φτάνεις ψηλά όταν πατάς γερά στην γη και ότι σπουδαίο δεν είναι να ζεις μία επίπλαστη ευτυχία, άλλά, έτσι απλά, . . . ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΓΑΠΑΣ!


Ο Δημήτρης Σκεύης γεννήθηκε στο Αστέρι Λακωνίας το 1955. Το 1973 τελείωσε το μεικτό Γυμνάσιο Βλαχιώτη Λακωνίας και το 1978 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Μέχρι το 1981 εργάστηκε στο θεωρητικό φροντιστήριο "Παιδεία". Το 1981 συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Πατάκη για την έκδοση του σχολικού βοηθήματος "Οιδίπους Τύραννος", ενώ από το 1981 έως το 2006 υπήρξε ιδιοκτήτης θεωρητικού φροντιστηρίου. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Αστερίου για δύο τετραετίες, από το 1987 έως το 1994. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάννα Παπαλαζαρίδου, συνταξιούχο Γυμνασιάρχη, και έχουν δύο παιδιά.