Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

  Η Λένα Διβάνη γεννήθηκε στον Βόλο το 1955 και, εκτός από συγγραφέας, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει ιστορικές μελέτες, μία συλλογή διηγημάτων, τέσσερα μυθιστορήματα, μία νουβέλα, τέσσερα βιβλία για παιδιά και έναν τόμο με τα τρία θεατρικά της έργα.
Η συλλογή διηγημάτων Γιατί δε μιλάς για μένα; πήρε βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους. Το μυθιστόρημα Οι γυναίκες της ζωής της έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, τα τουρκικά και τα ιταλικά και έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση από την ΕΤ1, ενώ το μυθιστόρημα Ψέματα μεταφράζεται στα τουρκικά, ρουμανικά και εβραϊκά.
Συνεργάστηκε με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε θέματα ομογένειας. Θήτευσε ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ.







Η Χαρίκλεια  Πολίτη -Μέλεγου γεννήθηκε στο Στάδιο Τεγέας και είναι εκπαιδευτικός Ε Σ. .Είναι αυτοδίδακτη στη ζωγραφική και μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις  στην Τεγέα και στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης. Επίσης έχει λάβει μέρος και σε ομαδικές εκθέσεις.






Έργο κατ΄εξοχήν  αποκαλυπτικό αποτελεί η συλλογή  "Καλύψεις".
Έρχεται  να φανερώσει όλες εκείνες τις πτυχές των ανθρωπίνων σχέσεων,
μέσα στις οποίες, ίσως με θλίψη, συνειδητοποιούμε πως η κοινωνία μας
 παρά την πρόοδο και την εξέλιξη, εξακολουθεί να "καλύπτει" όσους  αδυνατούν
να υψώσουν το ανάστημά τους διεκδικώντας το δικιο, είτε λόγω συνήθειας  ή παιδείας
ή επιβολής του "ισχυροτέρου".
Ένα  σιωπηρό  κατηγορητήριο  με απρόσωπες φιγούρες και χρώματα,
ομπρέλες  και καπέλα - σήμα  κατατεθέν  της  συλλογής-ενώ ταυτόχρονα
στέλνει το μήνυμα της προσωπικής και κοινωνικής ισότητας!